Menu

PASTIKAN BAKAL GRADUAN SELALU MENYEMAK MAKLUMAT TERKINI DI PORTAL INI

PERUBAHAN LOKASI PENGAMBILAN DAN PEMULANGAN JUBAH.. PENGAMBILAN DAN PEMULANGAN PAKAIAN KONVOKESYEN

KAJIAN PENGESANAN GRADUAN KPM telah boleh diakses. Jangan lupa cetak selepas selesai menjawap kajian tersebut. Klik graduan.moe.gov.my/v/ untuk akses. 

WAJIB MEMBUAT KAJIAN PENGESANAN GRADUAN (hadir / tidak konvokesyen)

Ada soalan ? Email ke This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. atau sertai https://t.me/konvokesyenucam2019

Dokumen yang perlu ada semasa ambil jubah

  • Pengesahan KAJIAN PENGESANAN GRADUAN (cetak selepas selesai jawap kajian di Tracer)
  • Pengesahan graduan (dari SMP) (Semua program kecuali SKM)
  • Resit pembayaran 
  • Borang Alumni

KAJIAN PENGESANAN GRADUAN - KPM akan buka akses kepada graduan SEBULAN atau kurang dari tarikh konvokesyen. Untuk maklumat lanjut sila layari https://docs.google.com/spreadsheets/d/1IrJ7Pd9ym_YogHDt0smpik9gr0ANPwvh2QbbwtIe7Yk/pubhtml

SEMUA GRADUAN WAJIB untuk menjawap KAJIAN PENGESANAN GRADUAN kecuali Sijil Sains Pertanian dan Sijil Kemahiran Malaysia

TUNGGAKAN YURAN boleh dibayar sebelum/selepas mengambil jubah atau boleh gunakan mana-mana CDM dan hanya serahkan resit asal ke Jabatan Kewangan. Pelajar yang gagal melunaskan tunggakan yuran pengajian dan yuran alumni, SKROL, TRANSKRIP KEPUTUSAN PEPERIKSAAN dan MINI TRANSKRIP akan ditahan. 
SELEPAS 15-SEPTEMBER-2019, senarai graduan yang telah dikeluarkan akan diguna pakai di dalam buku konvokesyen. Jika ada sebarang PEMBETULAN hendaklah email sebelum tarikh di atas. 

 

Jika ada sebarang pertanyaan sila email ke This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.